Tipi telt med ovn

Tipi telt med ovn

Det er svært at forestille sig noget mere hyggeligt end en kold efterårsaften i sit tipi telt med ovn. Ryk sammen om ovnen og tilbered din mad på kogepladen, mens du nyder varmen som spredes rundt i hele teltet, mens kulden kun er en bomuldsteltdug væk.

Med en ovn i dit tipi telt, forlænger du sæsonen med adskillige måneder. Ovnen varmer let dit tipi telt op til en behagelig temperatur. 

Når temperaturen udenfor falder til under frysepunktet, kommer ovnene dog på overarbejde, og de kan have svært ved at opretholde en behagelig stuetemperatur. I de kolde måneder, anbefaler vi derfor at du med din ovn, også pakker noget varmt tøj.

tipi telt med ovn

Glamping telt med ovn fra Amaroq

Det er nemt at installere brændeovn i et Amaroq glamping telt. Vores to største modeller, kommer alle med forskåret udtag til skorsten, så du slipper for den nervepirrende opgave at skulle skære hullet selv. 

Derudover er teltet i en passende omkreds af udskæringen forstærket med et brandhæmmende materiale. Når du ikke bruger ovnen, kan du nemt lukke udtaget til, med en bomuldsklap der er fæstnet med velkro.

Er det farligt?

Man skal tage sine forbehold når du har en varm ovn inde i et telt. Der er dog nogle telttyper og materialer der egner sig bedre til at installere ovne end andre.

Teltdugen i vores tipi og glamping telte, er fremstillet i en bomuldsblanding, der består af polyester og bomuld. Bomuld er i sig selv brandhæmmende, mens det modsatte er tilfældet for polyester. Det er også derfor det ikke anbefales at bruge en ovn i et rent polyester telt.

Det er noget andet med polyester/bomuldstelte. Bomuldsblandingen vores telt er fremstillet i, gør at der skal utroligt høje temperaturer til, før teltet går fra at smelte til at brænde. Skulle du være uheldig at der falder en glød fra skorstenen og ned på teltdugen, er det ikke nok til at antænde teltdugen. I værste tilfælde får du et lille hul, og er gløden lille nok, kan du nøjes med en plet.

For at modvirke gløder der falder fra skorstenen, kan du med fordel anvende en spark-arrester, der fanger eventuelle gløder der bevæger sig op gennem skorstenen.

tipi telt med ovn


Flere artikler

Glamping
Apr 21, 2021