glamping i haven

Glamping i haven - indretning af glamping telt

Få en lækker oase i baghaven, hvor i kan nyde sommernætterne, sove i den friske sommerluft, eller lade ungerne lege. Mulighederne er mange med et glampingtelt i haven.

Glamping er de seneste år blevet utrolig populært, i takt med at flere og flere vælger at holde deres sommerferie i Danmark. Den stigende popularitet har medført at der flere og flere steder i landet, tilbydes glamping overnatninger på campingpladser eller i private personers baghave.

Men glamping behøver ikke nødvendigvis at være noget man kun gør på sin ferie, man kan med et par simple tricks, opnå stort set den samme følelse direkte hjemme i din egen have.

glamping i haven

Har du en have, kan glamping være en dejlig måde at forvandle en ellers lidt triviel ferie derhjemme, til en dejlig oplevelse for dig og din familie. Du får glæden ved at sove et nyt sted og sætte en lejr op, uden alt bøvlet med at pille den ned igen - og som en ekstra bonus har du alle hjemmets fornødenheder lige ved hånden. Glemte du at pakke noget, eller har du lyst til et lækkert varmt bad? Ingen problem, det er lige ved hånden!

Find den rigtige størrelse

De fleste bliver overrasket over hvor meget plads der er i et glampingtelt. Et telt på tre meter, sover nemt fire personer, mens et stort telt på seks meter, kan huse ti personer. 

Den rigtige størrelser afhænger i høj grad af, hvor mange i skal sove i det, og hvor meget plads udover soveplads I ønsker. 

Skal I udelukkende bruge det til at sove i, kan i være en familie i et lille telt på tre meter. Ønsker i at indrette med en masse hyggelige møbler og planter, skal I bruge lidt mere plads. 

Ønsker I at teltet skal fungere som jeres primære soveværelse over sommeren, bør I vælge et telt på 5-6 meter.

Hos Amaroq Glamping har vi telte i fire størrelser. Small-XL (7-28 m2 / 3-6 meter). 

Se de forskellige størrelser her

Placer teltet smart

Selvom klimaet i et glamping telt er meget bedre end i et normalt nylontelt, kan det altså stadig blive varmt. Derfor kan du med fordel placere dit telt, så det står i skyggen. 

Om det skal stå et sted hvor det er dækket af skygge om dagen eller aftenen, afhænger meget af hvad du skal bruge det til. 

Skal glampingteltet primært bruges om dagen, giver det mening at stille det et sted hvor der er skygge der. Skal du bruge teltet som soveværelse, anbefaler vi at stille det et sted hvor der er skygge om aftenen.

Udover at tænke over skygger, skal du også være opmærksom på at der skal være plads til snorene, der holder teltets dug udspændt. Snorene strækker sig vinkelret en god meter ud fra teltet. Så hvis haven også skal bruges til andre aktiviteter, skal du huske at placere teltet, så snorene ikke kommer i vejen.

 

Indretning af glampingtelt

Et typisk glampingtelt er på den gode side af 15 m2. Det giver en del muligheder for at indrette det hyggeligt med møbler, planter og tæpper.

En god tommelfingerregel når du indretter et glamping telt, er altid at tænke i rolige naturlige nuancer, der skaber en blid kontrast til teltets kakifarvede dug. Det gælder både møbler og tilbehør. 

Seng

For den helt rigtige glamping fornemmelse, skal du tænke på hvor høj din seng er. kontinental-agtige senge er dejlige at ligge i, men glamping er en jordnær oplevelse, så se om du ikke kan nøjes med en madras. Har du en tynd madras, kan du med fordel hæve den med europapaller eller andet i en lignende højde.

Den lave seng giver mere komfort end en luftmadras, og er mere indbydende, samtidig med at du bevarer noget af charmen ved camping.

glampingtelt haven

For det helt rigtige glamping glamping look, smider du et naturfarvet sengetæppe over madrassen og en god bunke puder. 

Tæpper til gulvet

Tæpper er helt uundværlige i et glamping telt. Og slår du det op i haven, bliver bøvlet med at flytte de forholdsvist tunge tæpper mere overkommeligt. 

Tæpper bidrager med en luksuriøs fornemmelse, og modsat den kolde plasticbund, som teltene kommer med, giver tæpper dig lyst til at tage skoene af når du træder ind i teltet. Og det er helt afgørende for at du kommer til at foretrække teltet over dit soveværelse.

Har I nogle tæpper liggende, som i kan flytte ud, er det perfekt. Har I nogle lammeskind eller lignende er det helt perfekt.

indretning glamping telt

Møbler

Tænk på hvad I vil bruge teltet til. Er teltets eneste funktion som soveværelse, kan du overveje om du skal have møbler til at opbevare dit tøj i. Stil gerne et par små sengeborde, og en lille bogreol med plads til en lampe og dine yndlingsbøger.

Teltet bør holdes spartansk indrettet. Ikke noget med hele IKEA paletten, håndpluk i stedet forskellige charmerende og gerne ukurante møbler fra en genbrugsbutik nær dig. Støder du på nogle rokokopuder eller kurvemøbler har du ramt den helt rigtige stil.

glamping i haven

 

Planter

Grønne planter kan virkelig være med til at gøre dit glampingtelt til en oase af hygge. 

Alle slags planter kan bruges, men undervurder ikke hvor stort teltet er, og hvor små en lille vinduesplante virker. Vær derfor ikke bange for at flytte de store stueplanter ud i teltet.

IKEA har nogle fine store planter, som passer perfekt i et glampingtelt, og som du kan købe relativt billigt.

Nogle af de bedste eksempler på planter i glampingtelte, er med et par klynger af planter med forskellig størrelse blade. Det giver en stemning af mini-regnskov i områder af teltet der virkelig bidrager til at give følelsen af et rum frem for et telt.

Lys

En helt uundværlig del af enhver glampingtelt indretning er lys. Her har du virkelig mulighed for at skrue op for kreativiteten, og finde lyskæder og lanterne frem fra gemmeren.

lyskæder glamping

Lysene kan du både placere inde og ude. Der kan næsten ikke komme for mange. 

Leg med forskellige elementer, som for eksempel brændestablen ovenover, eller mere klassiske lyskæder og lanterner hængt inde og udenfor teltet

Glem ikke omgivelserne

 Når du har fyldt dit telt med møbler, tæpper, lys og planter, er prikken over i'et området udenfor teltet. 

Skab en ekstra terrasse med et mere "down-to-earth" og afslappende atmosfære end terrassen du formentlig allerede hra.

Området omrking et glampingtelt skal ikke nødvendigvis fungere som spiseområde, men snarere stedet du får din dessert eller drink efter en dejlig grillaften.

Tænk derfor dine møbler i et mindre format, og gerne lette så de kan flyttes og sættes sammen på kryds og tværs, afhængig af hvor mange i sidder.Flere artikler